Camping Vlietland voor cultuurliefhebbers

Wil je een weekje kamperen en er tegelijk een cultureel uitstapje van maken? Als cultuurliefhebbers zijn jullie bij Camping Vlietland aan het juiste adres. De camping ligt midden in de Randstad, vlakbij prachtige steden als Leiden, Den Haag en Delft. Allemaal bereikbaar met de fiets, auto, openbaar vervoer en zelfs met de boot.

Dag 1

Na het inchecken bij de receptie van Camping Vlietland is het tijd om de caravan en spullen uit te stallen op de kampeerplek. Daarna is het tijd om de omgeving van Vlietland te verkennen. In de omgeving is van alles te doen. Er zijn meerdere zwemstranden, een bootverhuur en een klimpark. Voor een heerlijke maaltijd is er restaurant Waterfront.

Dag 2

Vandaag staat een bezoekje aan Leiden op de planning. In deze stad zijn genoeg musea te bezoeken, zoals het Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, Rijksmuseum Boerhaave, Hortus Botanicus en nog veel meer. Maar ook de stad zelf is al één groot museum. Tussen de museumbezoeken door is het tijd voor een hapje en een drankje op één van de vele terrassen in het centrum.

Dag 3

Den Haag mag ook zeker niet overgeslagen worden in deze culturele vakantie. Met het historische Binnenhof en Het Mauritshuis, Het KunstmuseumHet Vredespaleis en heel veel andere musea is er genoeg te zien. Het strand van Scheveningen is op maar 15 minuten van het centrum. Lekker met de voeten in het zand genieten van een heerlijke lunch.

Dag 4

Bij Streekwinkel Boer en Goed kun je overheerlijke lokale lekkernijen kopen, van kaas tot honing, en van jam tot kruidkoek. De winkel ligt bij een Toeristisch Overstappunt, dus vanaf deze plek zijn prachtige wandelingen en fietstochten langs de omliggende dorpen en boerderijen te maken.

Dag 5

Delft, de stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer en de stad van prachtig bewaarde historie en cultuur. Uiteraard zijn er de musea en bezienswaardigheden zoals Royal Delft en de Oude Kerk en Nieuwe Kerk. Een bezoek aan Delft is een stap in de geschiedenis. De stad met haar mooie grachten, leuke boetiekjes en gezellige restaurants om wat te drinken en/of te eten.

Dag 6

Vanaf het water ziet de stad Leiden er totaal anders uit. Daarom is een vaartocht door het centrum van Leiden een absolute aanrader. Bij Watersportcentrum Vlietland is het mogelijk om een sloep of motorboot te huren. Vanaf Vlietland is het ongeveer 45-50 minuten varen naar het centrum. Met de app/website van Sloepennetwerk kan de route van te voren worden uitgestippeld.

Dag 7

Na het opruimen van de caravan is het tijd om uit te checken. Tot de volgende keer!

 

Benieuwd naar nog meer interessante musea en bezienswaardigheden in de regio? Wij hebben een aantal hoogtepunten op een rij gezet. Gedurende het hele seizoen zijn er vele evenementen in de omliggende steden. Neem een kijkje op de website van Leiden, Den Haag en Delft voor alle evenementen, maar ook musea en bezienswaardigheden.