Zomervakantie bij Vlietland

Het is zomervakantie bij Vlietland! Tijdens de zomer komt recreatiegebied Vlietland helemaal tot leven. Jaarlijks komen vele bezoekers genieten van de prachtige natuur, verschillende zwemstranden en de leuke activiteiten die hier mogelijk zijn. Want niet alleen kun je hier heerlijk op één van de strandjes liggen. Het is ook mogelijk om een bootje te huren, te klimmen op klimpark Het Klimeiland, te kamperen en nog veel meer. Ideaal voor een heerlijke (mini)vakantie in Nederland.

Camping Vlietland

Maak van het dagje uit een echte (mini)vakantie en kom kamperen op Camping Vlietland. Een gezellige en kleine familiecamping midden in het recreatiegebied. De camping is ingericht voor caravans, campers, familietenten en trekkerstentjes. Maar ook als jullie geen eigen kampeermiddelen hebben is het mogelijk om bij Camping Vlietland te kamperen. Naast het tentenveld staan namelijk drie trekkershutten. Dit zijn eenvoudige houten blokhutten en van de meeste gemakken voorzien. Het enige wat jullie zelf mee moeten nemen is bedtextiel (bijvoorbeeld een slaapzak) en serviesgoed.

Met de mooie faciliteiten, prachtige omgeving en een restaurant om de hoek, is dit een ideale locatie voor een heerlijke vakantie.

Bekijk de openingstijden van de receptie.

Bootverhuur

De plassen van recreatiegebied Vlietland zijn ideaal voor een leuke vaartocht. Verken Vlietland en haar omgeving en ontdek wat een mooi gebied het is. Maar ook buiten het gebied is het prachtig varen, via de Vliet komen jullie overal. Maak een dagtocht naar het centrum van Leiden, de sluisjes van Leidschendam, de Kagerplassen, Den Haag of ga de polder in richting Stompwijk. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tijdens de zomerperiode is op sommige dagen ook avondverhuur van een sloep of Polyvalk mogelijk. Geniet na een dag hard werken van een ontspannen vaartocht in of rondom de omgeving van Vlietland. U kunt een sloep of Polyvalk online of telefonisch reserveren voor een avond in een vast tijdsblok van 18:00-21:00 uur. Dit is beschikbaar op aanvraag en/of op vrijgegeven startmomenten.

Bekijk de openingstijden van de bootverhuur.

Klimpark Het Klimeiland

Op zoek naar een spannend, uitdagend en actief dagje uitje? Dan zitten jullie bij Het Klimeiland goed. Het klimpark is gebouwd op een eiland midden in het recreatiegebied. Met maar liefst 6 klimroutes op 4 verschillende hoogtes is dit een uitdaging voor beginners én gevorderden. Hoe hoger je gaat, hoe groter de uitdaging wordt. Durven jullie het aan?

Bekijk de openingstijden van Het Klimeiland.

Zeilcursussen

Tijdens de zomervakantie is het een gezellige boel op de plassen van Vlietland, want dan zijn de zeilcursussen weer bezig. Zeilschool Vlietland geeft zeilcursussen in de Optimist, Polyvalk of Topaz aan kinderen vanaf 8 jaar. Welke boot geschikt is, is afhankelijk van de leeftijd en het niveau. Wij bieden cursussen aan voor beginners én gevorderden. Het belangrijkste doel van de zeilcursussen is de kinderen enthousiast te maken voor het zeilen. Door middel van spelletjes en uitdagende opdrachten leren zij de zeiltechnieken op een speelse manier.

Vlietlandweek

Tijdens de avontuurlijke Vlietlandweek gaan de kinderen een groot deel van de activiteiten bij Vlietland uitproberen. Dit vakantiekamp is speciaal voor kinderen van 10 jaar en ouder jaar die het liefst de hele dag buiten spelen en actief bezig zijn. Deze week gaan wij klimmen in het klimpark Het Klimeiland, met zelfgebouwde vlotten naar de overkant van de plas varen, de belangrijkste kanotechnieken leren en deze meteen in de praktijk brengen en de basistechnieken van het zeilen oefenen in de Polyvalk. Daarnaast moeten de kinderen tussen de activiteiten door goed opletten, want in het recreatiegebied liggen sleutels verspreid. Deze kunnen alleen gevonden worden als de uitdaging wordt aangegaan. Weten de deelnemers het eindspel op te lossen?

Blog Gepubliceerd op 19 maart 2019

Camping Vlietland voor gezinnen

Blog Gepubliceerd op

De vloot van Vlietland

Blog Gepubliceerd op

Een spannend dagje uit!