Zeilseizoen 2019

Volgens Zeilschool Vlietland kan het zeilseizoen niet lang genoeg duren. Dus waarom zouden wij ons dan alleen richten op de zeilcursussen in de mei- en zomervakantie? Vanaf dit seizoen bieden wij daarom naast de zeilcursussen ook zeiltrainingen aan. Bekijk hieronder het overzicht van het zeilseizoen bij Zeilschool Vlietland.

Mei – introductie zeilen

Het zeilseizoen gaat van start met een introductie voor de kinderen die dit jaar voor het eerst een cursus in de Optimist gaan doen. Niet alleen laten wij de kinderen alvast wennen aan de boot, ook leren zij de boot optuigen en varen zij in tweetallen een stuk over het meer. Zo weten zij wat hen te wachten staat tijdens de cursus en maken zij kennis met de zeilschool. 

Juni – zeiltrainingen

Wat ons betreft kan het zeilseizoen niet lang genoeg duren. Daarom bieden wij sinds dit jaar ook zeiltrainingen aan voor alle niveaus. Voor en na de zomervakantie geven wij op meerdere woens- en zaterdagen zeiltrainingen. Tijdens deze trainingen oefenen wij de bekende zeiltechnieken en worden nieuwe trucjes geleerd om nog beter te leren zeilen.

Zeilschool Vlietland biedt de volgende trainingen aan:

Schippertraining
Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar in bezit van CWO I. De schippertrainingen zijn al vele jaren een bekend fenomeen bij Zeilschool Vlietland. Tijdens deze trainingen maken de kinderen onder begeleiding van instructeurs extra meters in de Optimist. Uiteraard staat plezier en gezelligheid gedurende de schippertrainingen centraal. 

Gevorderdentraining
Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar in bezit van CWO II of III. In samenspraak met de instructeurs en deelnemers wordt er besloten welke uitdagende zeiltechnieken er geoefend gaan worden, bijvoorbeeld het starten bij wedstrijdzeilen, rol-tack en de rol-gijp. Met speciale opdrachten oefenen de deelnemers deze technieken. 

Zwaardboottraining
Voor kinderen én volwassenen met Zwaardboot CWO I, II, III of voldoende ervaring. In samenspraak met instructeurs en deelnemers wordt de trainingsstof bepaald, afhankelijk van het niveau van deelnemers en weersomstandigheden. De mix van gevorderd tot vergevorderd, zorgt voor een leuke dynamiek en maakt het interessant voor iedere zwaardbootzeiler. 

Binnenkort is het mogelijk om deze trainingen online te boeken. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer de inschrijvingen van start gaan? Klik dan hier en vul het formulier in. Wij sturen u dan de informatie in een e-mail naar u toe.

Juli/augustus – zeilcursussen

De zeilcursussen gaan van start. Het belangrijkste doel tijdens de zeilcursus is de kinderen plezier in het zeilen te geven. Daarom hebben wij veel aandacht voor spel en veiligheid, zodat de kinderen iedere dag met (zelf)vertrouwen in hun boot stappen. Wij bieden cursussen aan in de Optimist, Topaz en Polyvalk.

Klik hier voor meer informatie over de zeilcursussen bij Zeilschool Vlietland.

September – zeiltrainingen

We verlengen het zeilseizoen nog even door ook na de zeilcursussen weer zeiltrainingen te geven. Het is natuurlijk onwijs leuk om alle geleerde kennis van afgelopen zomer te oefenen tijdens deze trainingen.

Zeilen

Zeiltraining Optimist gevorderden (CWO II / III)


Zeiltraining Optimist gevorderden (CWO II / III)