Start winterstalling

Het einde van het vaarseizoen 2018 bij Watersportcentrum Vlietland is in zicht. Een prachtig seizoen met hoge temperaturen en veel zon. Kortom; perfecte omstandigheden voor de mooiste vaartochten. Maar helaas aan alles komt een eind en of we er nu klaar voor zijn of niet, we gaan langzaamaan richting de winter. Dat betekent dat binnenkort de winterstalling weer van start gaat. Bekijk hieronder de planning van de voorbereidingen voor de winterstalling.

Algemene Botendag – 20 oktober

Traditioneel eindigt de zomerstalling met de Algemene Botendag, een begrip onder de ligplaatshouders van een box of box met zijsteiger bij WSC Vlietland. Deze productieve dag staat geheel in het teken van elkaar een handje helpen en gezelligheid. Gedurende deze productieve dag maken de ligplaatshouders gratis gebruik van de faciliteiten van WSC Vlietland, zoals de kraanbaan, een sleepbootje, een trailerauto om de boot met trailer uit het water te halen en de ondersteuning van ons personeel. Maar uiteraard vooral van elkaars hulp. Een klein tilletje of de mast omlaag halen, met z’n allen gaat het een stuk sneller.

Onze medewerkers staan klaar bij de kraanbaan om de boten op de trailer te zetten. Met de Landrover rijden wij heen en weer om de trailer op te halen op de camping en de boot te traileren. Zeilboten zonder buitenboordmotor slepen wij naar de helling, zodat er niet gepeddeld hoeft te worden

Een afspraak maken voor een specifiek tijdstip is niet mogelijk, maar wachten tijdens de Algemene Botendag is zeker geen straf. Met een kopje koffie, wat lekkers en de mooiste verhalen over de vaartochten die er afgelopen seizoen gemaakt zijn vliegt de tijd voorbij.

Binnenstalling – 23 oktober

Vanaf 23 oktober start de binnenstalling voor zeilbootjes zoals de Optimist, Topaz, Pico en Laser. De voorruimte is helemaal leeg- en klaargemaakt voor de winter. Dezelfde ruimte die onze campinggasten de hele zomer de gelegenheid gaf om te internetten, waar de kinderen van de zeilschool stapels boterhammen met Orinoko chocoladepasta aten, die een schuilplaats bood aan de dagjesmensen bij die enkele maar hevige regenbuien en waar cadeautjes werden uitgepakt door de jarigen die hun partijtje vierden bij Vlietland. Gedurende 23 oktober en de opvolgende dagen wordt de ruimte zorgvuldig gevuld met de boten. Als de ruimte gevuld is, heeft de winter ook in het hoofdgebouw zijn intrede gedaan.

De binnenstalling is alleen te reserveren voor boten van ligplaatshouders bij WSC Vlietland.

Schoonmaakdag bokstalling – 27 oktober

Nadat de bokken op maat zijn gemaakt en de boten vanuit hun ‘natte’ ligplaats op de steunen zijn geplaatst is het tijd voor de grote schoonmaak. Op 27 oktober vindt deze speciale schoonmaakdag plaats. De dag waarop de bootbezitters, vaak met het hele gezin en bewapend met emmertjes, trappen en een nieuw aangeschaft dekzeil, de boot winterklaar maken. Doordat de boten wat ruimer zijn neergezet is er nog genoeg ruimte voor de schoonmaak. De boot wordt gesopt, de kussens gaan mee naar huis en tot slot wordt hij met liefde ingepakt. De winterstalling is nu echt in gang gezet.

Winterstalling op eigen trailer of op bok kan ook door niet-ligplaatshouders gereserveerd worden. Vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier

Meer informatie winterstalling

Wilt u meer weten over de winterstalling bij WSC Vlietland? Klik hier dan hier.