Wandel- en fietsroutes

Prachtige natuur midden in de Randstad

Ondanks dat het recreatiegebied Vlietland middenin de Randstad ligt, vindt u in en rondom het gebied prachtige natuur waar u op vele manieren van kunt genieten. Zo zijn er vele mooie wandel- en fietsroutes in de regio die zeker de moeite waard zijn.

TOP wandel- en fietsroutes

Recreatiegebied Vlietland ligt op de rand van het Groene Hart, waar tal van wandel- en fietsroutes doorheen lopen. Rondom Vlietland liggen verschillende TOP’s, Toeristisch Overstappunten, waar u uw wandeling of fietstocht kunt beginnen. Vanaf elke TOP kunt u de bewegwijzerde routes volgen, die u naar de mooiste plekjes van het Groene Hart leiden. Als u op de foto klikt wordt u doorverwezen naar de website van TOP, waar u meer informatie over de routes in de omgeving kunt vinden. De TOP Zoeterwoude ligt het dichtst bij Vlietland.

Kunstfietsroutes Duin Horst & Weide

De regio rondom recreatiegebied Vlietland is al eeuwenlang zeer populair onder kunstenaars. Niet hebben velen van hen de landschappen gebruikt voor hun kunstwerken, sommigen hebben hier zelfs gewoond. En daarom zijn er 5 verschillende fietsroutes uitgezet. U kijkt door de ogen van de kunstenaars en komt langs iconen van kunstwerken. Met deze fietsroutes gaat u door de natuur en brengt u een bezoek aan beroemde collecties. Er is zelfs speciaal een route gemaakt voor ouders en kinderen, inclusief een puzzeltocht. Bezoek de website voor meer informatie over deze leuke kunstfietsroutes.