Natuur

Prachtige natuur midden in de Randstad

Ondanks dat het recreatiegebied Vlietland middenin de Randstad ligt, vindt u in en rondom het gebied prachtige natuur waar u op vele manieren van kunt genieten

Zwemwater

Dankzij het anti-algensysteem wat op de bodem van het meer luchtbellen omhoog laat komen heeft Vlietland sinds 2010 uitstekend zwemwater. Zelfs tijdens de langste en zonnigste dagen van de zomer is het water bijzonder helder en algenvrij.

Vissen

In en rondom Vlietland zijn verschillende vissteigers aangelegd. Uiteraard kunt u ook een roeiboot of motorboot huren als u liever vanaf het water vist. Om te mogen vissen bij Vlietland moet u over een vispas beschikken.

Vogelspotten

Vogelplas Starrevaart is een klein gebied propvol interessante flora en fauna. Het is een uniek gebied in Zuid-Holland, vooral interessant voor vogelliefhebbers, maar even geliefd bij rustzoekende wandelaars. Eind jaren zestig is een start gemaakt met zandwinning in de Meeslouwerpolder. In de jaren zeventig stopte de zandwinning en ontwikkelde dit stukje land en water zich tot een vogelrijk gebied. U kunt wandelen of fietsen naar de speciale vogelobservatiehut.

Fietsen en wandelen

Recreatiegebied Vlietland ligt op de rand van het Groene Hart, waar tal van wandel- en fietsroutes doorheen lopen. Rondom Vlietland liggen verschillende TOP’s, Toeristisch Overstappunten, waar u uw wandeling of fietstocht kunt beginnen. Vanaf elke TOP kunt u de bewegwijzerde routes volgen, die u naar de mooiste plekjes van het Groene Hart leiden. Als u op de foto klikt wordt u doorverwezen naar de website van TOP, waar u meer informatie over de routes in de omgeving kunt vinden. De TOP Zoeterwoude ligt het dichtst bij Vlietland.

TOP