Evenementen rondom Vlietland

Recreatiegebied Vlietland ligt midden in de Randstad aan de rand van ’t Groene Hart. Een geweldige locatie waar u zich midden in de natuur waant, ver weg van de drukke stad. Maar toch bent u op een steenworp afstand van prachtige steden als Leiden, Den Haag en Delft. Mocht u op Camping Vlietland verblijven, dan is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de omliggende steden.

Themajaar: Rembrandt & de Gouden Eeuw

Het jaar 2019 staat in het teken van Rembrandt & de Gouden Eeuw. Dit vanwege de 350ste sterfdag van deze beroemde Hollandse Meester. Een themajaar dat goed aansluit op alle drie de steden. Leiden als geboorteplaats van Rembrandt, Den Haag als middelpunt van de bestuurlijke macht in die periode en Delft als toneel van de prachtige schilderijen uit de Gouden Eeuw. Gedurende dit jaar is er in de verschillende steden van alles te zien en te doen. Stap terug in de tijd en ervaar Leiden, Den Haag en Delft zoals zij waren gedurende de Gouden Eeuw.

Overige evenementen

Maar er is nog veel meer te beleven in deze prachtige steden. Gedurende het hele seizoen organiseren steden als Leiden, Den Haag en Delft verschillende evenementen, zoals festivals, historische wandelingen, sportevenementen, tentoonstellingen en nog veel meer.

Leiden

Deze mooie historische stad ligt op maar een half uurtje fietsen van recreatiegebied Vlietland. Gedurende het hele jaar worden er meerdere evenementen georganiseerd. Er zijn ook verschillende jaarlijks terugkerende evenementen. In juli staat Leiden vier dagen lang op z’n kop tijdens de Lakenfeesten. Maar het bekendste Leidse feest is toch wel het Leidens Ontzet.
Bekijk hier de evenementen in Leiden.

Den Haag

Den Haag, de stad van de politiek, de vele grote terrassen, het historische Binnenhof en nog zoveel meer. De stad waar een zandkasteel bouwen op het strand prima te combineren is met een shopmiddag. U kunt hier een bezoekje brengen aan één (of meerdere) van de vele musea of een stadswandeling maken. Gedurende het hele jaar worden er leuke evenementen georganiseerd die zeker een bezoekje waard zijn.
Bekijk hier de evenementen in Den Haag.

Delft

Voor knusse, gezellige en culturele evenementen mag u een bezoek aan Delft zeker niet overslaan. Deze stad heeft een klein historisch centrum met meerdere grachten en gezellige horeca. Zeker als u een theater-, muziek- en festivalliefhebber bent is hier genoeg te doen.
Bekijk hier de evenementen in Delft.