Camping Leidschendam

Camping Vlietland is de camping van Leidschendam. Vanaf deze ideale locatie zijn steden als Leiden, Den Haag en Delft binnen handbereik. Maar ook Leidschendam zelf is absoluut een bezoekje waard en natuurlijk Voorschoten. In beide gezellige dorpen ben je in 10-15 minuten met de fiets.

Camping Leidschendam

Kamperen bij Vlietland, Camping Leidschendam

Camping Vlietland, is een gezellige autovrije camping en ligt in het recreatiegebied Vlietland, een prachtig stukje natuur midden in de Randstad. De camping bij Leidschendam is ingericht voor caravans, campers, familietenten en trekkerstentjes. Daarnaast is de camping zo verdeeld dat je kan kiezen tussen verschillende zones. Bijvoorbeeld kampeerplekken aan het water, bij het speelveld of op het familieveld. Geen eigen kampeermiddel? Ook dat is geen probleem, dan boek je toch één van de drie trekkershutten. Als je met de boot komt, kan er een plek worden gereserveerd in de haven die naast de camping is gelegen . Kijk hier voor meer informatie over de camping en de verschillende zones.

Camping Vlietland ligt aan een recreatieplas met verschillende zwemstranden, maar er is nog veel meer te beleven. Ga naar Het Klimeiland voor een uitdagende activiteit of huur een boot voor een ontspannende vaartocht naar bijvoorbeeld Leiden. Honger gekregen van alle bezigheden? Dan kan je genieten van een heerlijke lunch of diner bij restaurant Waterfront Vlietland.

Fietstocht naar Leidschendam

In de omgeving van Camping Vlietland kunnen er mooie fiets- en wandeltochten gemaakt worden. Als je een bezoek gaat brengen aan één van de steden in de regio van Vlietland, dan mag Leidschendam zeker niet ontbreken. Er zijn meerdere fietsroutes richting Leidschendam. Een echte aanrader is de route langs de Vliet. Vanaf Camping Vlietland fiets je langs het water richting de stad Leidschendam. Je komt dan uit bij één van de bekendste bezienswaardigheden van Leidschendam, namelijk de sluisjes. Een ideale plek voor een korte pauze. Haal een ijsje bij de ijssalon of neem plaats op een terras direct aan het water. De sluisjes zijn nog steeds in gebruik en gedurende de dag zal je vele soorten schepen voorbij zien komen, van sloepjes tot enorme vrachtschepen. Neem ook een kijkje bij de houtzaagmolen De Salamander.

Op zoek bent naar winkels? Leidschendam beschikt over een geheel nieuw overdekt winkelcentrum (grootste van de BeNeLux) met gratis parkeergelegenheid. Op het moment zijn zij flink aan het verbouwen om er uiteindelijk een groot luxe winkelcentrum van te maken, met de nieuwe naam Mall of the Netherlands. Op de terugweg neem jeuiteraard een andere route, bijvoorbeeld de Veursestraatweg. Langs deze weg zijn onder andere de indoor trampoline- en beachsporthal Trixs en de vlindertuin Vlinders aan de Vliet. Eenmaal teruggekomen op de camping, is het in alle rust nagenieten van het heerlijke dagje uit. De stad is ook te bereiken met de auto of het openbaar vervoer (bus 45 of 46).

Direct boeken
+ Is de camping van WSC Vietland gelegen in de gemeente Leidschendam?

De camping is gelegen in het noorden van Leidschendam.

+ Hoe ver is het centrum van Leidschendam?

Het centrum van Leidschendam is op 6 kilometer van de camping gelegen.

+ Kan je met de fiets naar Leidschendam?

Vanaf de camping is het één rechte weg langs de Vliet naar de gemeente Leidschendam