Camping Leidschendam

Camping Vlietland is de camping van Leidschendam. Vanaf deze ideale locatie zijn steden als Leiden, Den Haag en Delft binnen handbereik. Maar ook Leidschendam zelf is absoluut een bezoekje waard en natuurlijk Voorschoten. In beide gezellige dorpen ben je in 10-15 minuten met de fiets.

Camping Leidschendam

Camping Vlietland

Camping Vlietland, is een gezellige autovrije camping en ligt in het recreatiegebied Vlietland, een prachtig stukje natuur midden in de Randstad. De camping bij Leidschendam is ingericht voor caravans, campers, familietenten en trekkerstentjes. Daarnaast is de camping zo verdeeld dat u kunt kiezen tussen verschillende zones. Bijvoorbeeld kampeerplekken aan het water, bij het speelveld of op het familieveld. Heeft u geen eigen kampeermiddel? Ook dat is geen probleem, dan boekt u één van de drie trekkershutten. Als u met de boot komt, kunt u een plek reserveren in de haven naast de camping. Kijk hier voor meer informatie over de camping en de verschillende zones.

Camping Vlietland ligt aan een recreatieplas met verschillende zwemstranden, maar er is nog veel meer te beleven. Ga naar Het Klimeiland voor een uitdagende activiteit of huur een boot voor een ontspannende vaartocht naar bijvoorbeeld Leiden. Honger gekregen van alle bezigheden? Dan kunt u genieten van een heerlijke lunch of diner bij restaurant Waterfront Vlietland.

Fietstocht naar Leidschendam

In de omgeving van Camping Vlietland kunt u mooie fiets- en wandeltochten maken. Als u een bezoek gaat brengen aan één van de steden in de regio van Vlietland, dan mag Leidschendam zeker niet ontbreken.
Er zijn meerdere fietsroutes richting Leidschendam. Een echte aanrader is de route langs de Vliet. Vanaf Camping Vlietland gaat u langs het water richting de stad Leidschendam. Waar u uitkomt bij één van de bekendste bezienswaardigheden van Leidschendam, namelijk de sluisjes. Een ideale plek voor een korte pauze. Haal een ijsje bij de ijssalon of neem plaats op een terras direct aan het water. De sluisjes zijn nog steeds in gebruik en gedurende de dag zult u vele soorten schepen voorbij zien komen, van sloepjes tot enorme vrachtschepen. Neem ook een kijkje bij de houtzaagmolen De Salamander.

Als u op zoek bent naar winkels, dan beschikt Leidschendam over een geheel nieuw overdekt winkelcentrum met gratis parkeergelegenheid. Op het moment zijn zij flink aan het verbouwen om er uiteindelijk een groot luxe winkelcentrum van te maken, met de nieuwe naam Mall of the Netherlands.
Op de terugweg neemt u uiteraard een andere route, bijvoorbeeld de Veursestraatweg. Langs deze weg vindt u onder andere de indoor trampoline- en beachsporthal Trixs en de vlindertuin Vlinders aan de Vliet. Eenmaal teruggekomen op de camping, kunt in alle rust nagenieten van een heerlijk dagje uit.
De stad is ook te bereiken met de auto of het openbaar vervoer (bus 45 of 46).