Camping Leiden

U bent op zoek naar een camping bij Leiden? Maar u heeft geen zin in de drukte van de stad? Dan is Camping Vlietland de ideale uitvalsbasis voor u. Als u op Camping Vlietland verblijft waant u zich midden in de natuur ver weg van het drukke stadsleven, maar niets is minder waar. Ondanks dat u niets zult merken van de steden rondom het recreatiegebied Vlietland, liggen deze binnen handbereik. Waaronder de prachtige stad Leiden.
Vanuit Camping Vlietland bent u binnen 15 minuten in Leiden voor een heerlijk dagje uit. Bezoek de vele musea en maak een wandeling langs de grachten. Aan het eind van de dag komt u terug op de camping en kunt u in alle rust nagenieten van een gezellige dag in Leiden.

Camping Leiden

Camping Vlietland

Camping Vlietland, is een gezellige autovrije camping in het recreatiegebied Vlietland, een stukje natuur midden in de Randstad. De camping bij Leiden is ingericht voor caravans, campers, familietenten en trekkerstentjes. Daarnaast is de camping zo verdeeld dat u kunt kiezen tussen verschillende zones, bijvoorbeeld kampeerplekken aan het water, bij het speelveld of op het familieveld. Heeft u geen eigen kampeermiddel? Ook dat is geen probleem, dan boekt u één van de drie trekkershutten. Als u met de boot komt, kunt u een plek reserveren in de haven naast de camping.
Camping Vlietland ligt aan een recreatieplas met verschillende zwemstranden en er is genoeg te beleven. Ga naar Het Klimeiland voor een uitdagende activiteit of huur een boot voor een ontspannende vaartocht naar bijvoorbeeld Leiden. Honger gekregen van alle bezigheden? Dan kunt u genieten van een heerlijke lunch of diner bij restaurant Waterfront Vlietland.

Over de stad Leiden

De Sleutelstad met haar terrasjes, universiteit en mooie singels en grachten. Een stad met een rijke geschiedenis en onder andere bekend van het Leids Ontzet op 3 oktober, een tweedaags feest met kermis, muziek, vuurwerk en natuurlijk haring en witbrood.
De geschiedenis van Leiden gaat ver terug, maar sinds 1200 kunnen we het echt een stad noemen. Sinds die tijd is er veel gebeurd, met onder andere de lakenindustrie, pestepidemieën, de komst van de universiteit, verval van de stad, een ontploffing van een kruitschip en het herstel van de monumentale binnenstad. Bij een bezoek aan de stad zult u nog steeds veel van de geschiedenis terugzien in de oude panden, singels en grachten.
Wist u dat Leiden haar sleutels te danken heeft aan de apostel Petrus? De apostel is de schutspatroon van Leiden. Op de stadszegel van officiële documenten uit 1293 is de apostel terug te zien met een sleutel in zijn hand.

Bezienswaardigheden

In de stad Leiden is uiteraard genoeg te doen. Zo kunt u verschillende musea en theaters bezoeken, een koffie drinken op één van de vele terrasjes, winkelen of een mooie wandeling maken langs de singels en grachten.

In en rondom het centrum van Leiden vindt u 13 verschillende musea die zeker een bezoekje waard zijn. Bezoek onder andere het Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde en Hortus Botanicus Leiden. Kijk op de website van Leiden voor meer informatie over deze en andere musea van Leiden.

Naast musea kunt u ook bijzondere monumenten en panden bekijken. Leiden heeft zelf een top 10 samengesteld met de mooiste plekjes van Leiden. Hieronder vallen onder andere De Burcht, Historische Haven, Rapenburg en Oude Sterrenwacht. Meer informatie over de top 10 vindt u hier. Maar tijdens uw bezoek aan de stad komt u waarschijnlijk nog veel meer andere mooie plekjes tegen.

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Leiden laat zien dat musea helemaal niet saai hoeven te zijn voor kinderen. Voornamelijk Naturalis, Museum Boerhaave, Museum van Volkenkunde en Rijksmuseum van Oudheden hebben meerdere tentoonstellingen aangepast aan de interesses van kinderen. Daarnaast hebben de theaters van Leiden kinder- en jeugdvoorstellingen en kunt u een kinderstadswandeling maken. Voor meer informatie klikt u hier.

Voor wandelroutes door de stad verwijzen wij u graag naar de website van Leiden.

Vervoer van de camping naar Leiden

Leiden is op meerdere manieren te bereiken vanaf Camping Vlietland. Onder andere met de auto, het openbaar vervoer, de fiets en zelfs per boot.

Auto
De stad is onder andere bereikbaar met de auto. Leiden heeft een autoluwe binnenstad, daarom is het aan te raden om uw auto te parkeren in één van de zes parkeergarages, waaronder de parkeergarage Lammermarkt. Let op; parkeren in Leiden is meestal tegen betaling.

Fiets
Leiden ligt op ongeveer 20 minuten fietsen van Camping Vlietland. Vanaf de camping maakt u een mooie tocht langs de Vliet naar Leiden. Bij de receptie leggen wij u uiteraard graag uit hoe u naar Leiden kunt fietsen.

Openbaar vervoer
Aan de andere kant van de Vliet, op ongeveer 15 minuten lopen van de camping, vindt u de bushalte naar Leiden. Bus 45 brengt u in minder dan 30 minuten naar het centrum van Leiden.

Boot
Ligt u met uw boot in de haven van Camping Vlietland, dan heeft u de mogelijkheid om met de boot een bezoekje te brengen aan Leiden. In ongeveer 45 minuten vaart u vanaf de haven van Vlietland naar het centrum van de stad. Geen eigen boot? Geen probleem! Bij Watersportcentrum Vlietland huurt u een motorboot of sloep. Een ideale manier om de stad eens vanaf een andere kant te bekijken.

Naast Leiden, ligt ook de stad Den Haag niet ver weg. Daarnaast ben je ook snel in Delft. 

Direct boeken