De feestjes bij Vlietland zijn altijd één groot feest: met stranden, water, een uitdagend programma en enthousiaste instructeurs zullen de kinderen het feestje niet snel vergeten!

Klimmen

Klimpark Vlietland kinderpartijtjeKlimmen

Ben je niet bang voor grote hoogtes? Dan is het klimeiland misschien wat voor jou en je vriendjes en vriendinnetjes! Klim tot wel 11 meter hoogte, klauter over de hindernissen en roetsj van in totaal bijna 500 meter kabelbaan… Je zit continu gezekerd en dus is het hartstikke veilig! Tussendoor kunnen jullie even pauzeren en hebben we chips en wat te drinken.

Leeftijd: Vanaf 8 jaar en een minimale lengte van 1,40 meter (anders kan je de hindernissen niet overwinnen en dat is natuurlijk niet leuk!).

Wanneer: Het klimpark is geopend op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Vanaf Mei ook op vrijdagmiddag.

 

Vlotten & Draken

Vlotten & DrakenVlietland vlottenbouw

Al heeeel veel kinderen gingen je voor, want vlotten bouwen is echt een begrip bij Vlietland. Tijdens het kinderpartijtje bouw je van palen, touwen, tonnen en spanbanden een vlot met een drijfvermogen van wel 1000 kg! Met op elk vlot 6-8 personen peddel je naar de spartelvijver, terwijl de instructeur jullie vanuit de motorboot in de gaten houden. Eenmaal daar aangekomen is het tijd om even bij te komen met een zakje chips en een drankje, zodat jullie aangesterkt weer verder kunnen met de drakenkano. Er staat jullie dan nog een spannende tocht door de smalle slootjes en onder de (iets te) lage bruggen van Vlietland te wachten.

Leeftijd en begeleiding: Vanaf 9 jaar; 1 ouder per vlot.

Wanneer: (eind april) Op zaterdag en zondag om 10:30 uur en 14:00 uur; op woensdag- en vrijdagmiddag op aanvraag.

 

Zeilen & Klauteren

Klimpark Vlietland

Op het klimeiland ligt een schat verstopt… maar hoe kom je daar? Met de zeilboot zeil je naar het klimeiland en onderweg leer je van alles over zeilen: verschillende knopen, windrichtingen, kaartlezen en bovendien mag je zelfs aan het roer! Eenmaal op het klimeiland aangekomen beklimmen de echte waaghalzen eerst het 1-meter parcours, om vervolgens via aanwijzingen en een schatkaart de schatkist te zoeken.

Leeftijd en begeleiding: 7-9 jaar; maximaal 6 kinderen per boot en 1 ouder.

Wanneer: (vanaf half april) Op zaterdag en zondag om 10:30 uur; meer dan 2 boten op aanvraag.

 

Kanoclinic

Vlietland kinderpartijtjeKanoën

Dat kanoën niet zomaar ‘een beetje peddelen’ is, daar kom je snel genoeg achter tijdens de kanoclinic. Eerst oefenen jullie op ‘het droge’ om de techniek een beetje onder de knie te krijgen, maar al snel is het tijd om in de kano te stappen. De instructeur zal jullie alle technieken leren door middel van allemaal verschillende spelletjes op het water. Wat dacht je van krokodillenbekken en een tocht langs bramen of spinnenwebben in de honderdmeterlangetunnel? Dat je hier een stel stevige spierballen aan overhoudt staat vast…

Leeftijd en begeleiding: Vanaf 10 jaar; 1 ouder gaat met de kano mee

Wanneer: (vanaf Mei) Op zaterdag en zondag om 10:30 uur; op woensdag- en vrijdagmiddag op aanvraag.

 

Zeil clinic

Recras Zeilen Dwalen (1)Zeilen en dwalen

Wat is bakboord, stuurboord of overstag gaan? Hoe lees je een kompas, maak je de beste knopen en hou je de juiste koers aan? De instructeur zal je niet alleen alles vertellen over het zeilen, de wind en de boot, maar… je gaat het allemaal ook helemaal zelf doen!

Jij en je vriend(inn)en hijsen de zeilen, zitten aan het roer en houden natuurlijk goed de wind in de gaten. De instructeur zal jullie twee uur lang alles over het zeilen leren: door spelletjes te spelen, opdrachten uit te voeren en te oefenen.

Leeftijd en begeleiding: 10+ jaar; maximaal 6 kinderen per boot en 1 ouder.

Wanneer: (vanaf half april) Op zaterdag en zondag om 10:30 uur; meer dan 2 boten op aanvraag.