Kinderen vanaf 8 jaar kunnen bij Watersportcentrum Vlietland leren zeilen. Door middel van spelletjes raken de kinderen vertrouwd met de Optimist. Zodra de kinderen gewend zijn, gaan zij echte zeiltochten maken. De cursussen vinden plaats van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:30 uur. Gedurende de week slapen de kinderen thuis. Wij werken in groepjes van maximaal 6 kinderen per instructeur. 

Zeilcursus Optimist voor beginners

Tijdens de beginnerscursus in de Optimist is er veel tijd en ruimte om aan de boot te wennen. De kinderen zullen door middel van spelletjes vertrouwd raken met de Optimist. Zo leren zij de boot te sturen en zich staande te houden in een wiebelende boot om er achter te komen dat hij helemaal niet gauw omslaat. Zodra de kinderen gewend zijn worden de zeilen gehesen om op ontdekkingstocht te gaan. 

€ 437,00 per cursist

Zeilcursus Optimist CWO II

In de vervolgcursus Optimist zeilen begint het 'echte' zeilen. Tijdens de CWO II cursus wordt er veel aandacht besteed aan het verfijnen van de zeiltechnieken. Kinderen die hun CWO II diploma behaald hebben, moeten met rustige wind zelfstandig kunnen zeilen. Het niveau van de inhoud van de cursus is daarop afgestemd.

€ 437,00 per cursist

Zeilcursus Optimist CWO III

Tijdens de CWO III cursus wordt er veel aandacht besteed aan het perfectioneren van de technieken. Zij zullen ook met de officiële (witte) wedstrijdzeilen varen. Na het behalen van het CWO III diploma in de Optimist kunnen de kinderen zelfstandig het water op en zijn in staat om de juiste beslissingen te nemen.

€ 437,00 per cursist
Evenement
  • 29 Apr 2019
  • 22 Jul 2019
  • 29 Jul 2019
  • 05 Aug 2019
  • 19 Aug 2019
  • 26 Aug 2019

Weekevenement

Zeilcursus Optimist CWO I, II & III