Een uitdagend en actief programma voor middelbaar, beroeps- en hoger onderwijs voor groepen van 50-150 leerlingen, waarbij iedereen op zijn of haar manier mee kan doen. De programma’s zijn gericht op plezier en teambuilding. Kortom; een schoolsportdag om nooit meer te vergeten. In het basisprogramma zitten de onderstaande onderdelen.

Klik hier voor meer informatie over de schoolsportdagen bij WSC Vlietland.

Vlotten bouwen

Met behulp van palen, tonnen en touwen bouwen de leerlingen in groepjes van 7 een eigen vlot. De instructeur legt de verschillende stappen uit, waarna de leerlingen in groepjes aan de slag gaan. Als de vlotten door de stevigheidskeuring zijn gekomen, worden de zwemvesten en peddels uitgedeeld en begint de tocht over de plas.

Drakenkanoën

Bij het Drakenkanoën stappen de leerlingen in de 10-persoonskano en maken een spannende tocht door de slootjes en onder de lange bruggen door. Door goed samen te werken lukt het om de kano op koers en snelheid te krijgen, maar om dat te bereiken moet iedereen meedoen.

Survivalbaan

Op de 25 meter lange opblaasbare hindernisbaan klimmen, klauteren, tijgeren, glijden, vallen en weer opstaan. De leerlingen moeten zo snel mogelijk over de hindernissen om als eerste aan de andere kant te zijn. De leerlingen worden in 2 teams verdeeld. Het team dat als eerste aan de andere kant staat en de meeste 4 op een rij heeft gehaald is de winnaar.

Waterfietsen

Tijdens het waterfietsen kunnen de leerlingen even lekker het water op; niks moet en alles mag. Plezier maken, lekker kletsen en vooral doen waar zij zelf zin in hebben. De waterfietsen zijn zeer stabiel en er is plek voor 5 personen.