Naast de onderdelen van het basisprogramma voor de schoolsportdag biedt Watersportcentrum Vlietland nog een aantal andere uitdagende en leuke onderdelen aan. Deze kunnen jullie aan het basisprogramma toevoegen of ruilen met één van de basisonderdelen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie over de schoolsportdagen bij WSC Vlietland.

Kanoën

Onder begeleiding van een instructeur maken de leerlingen in 1- en 2-persoonskano's een spannende tocht door het recreatiegebied Vlietland. Voor vertrek krijgen de leerlingen uitleg en tips, zodat zij het kanoën snel onder de knie krijgen. Na de uitleg is het tijd om de kanotechnieken in de praktijk te brengen. 

Teamestafette

Bij de teamestafette proberen de leerlingen zich met hun groep zo snel mogelijk van A naar B te verplaatsen. Hierbij worden verschillende materialen gebruikt, zo heb je de Wandelende A, de Big Bag Jump, de Reuzenbal en de Defendertrek. 

Katapult schieten

Met een reuze-katapult, gemaakt van palen en touwen, schiet elk team op een doelwit. Het team dat de meeste punten haalt heeft gewonnen. De teams moeten goed samenwerken om de juiste strategie te bepalen. De instructeur legt van tevoren de spelregels uit, leidt het spel en houdt de stand bij.