Een uitdagend en actief programma voor basisscholen, waarbij iedere leerling op zijn of haar manier mee kan doen. Bij dit schoolreisje staat veiligheid en plezier voorop, voor de leerlingen én leerkrachten. Kortom; een schoolreisje om nooit meer te vergeten.

Vlotten bouwen

Met behulp van palen, tonnen en touwen bouwen de leerlingen in groepjes van 5-7 personen een eigen vlot. De instructeur legt de verschillende stappen uit, waarna de leerlingen aan de slag gaan. Als de vlotten door de stevigheidskeuring zijn, worden de zwemvesten en peddels uitgedeeld en begint de tocht over de plas.

Drakenkanoën

Bij het Drakenkanoën stappen de leerlingen in de 10-persoonskano en maken een spannende tocht door de slootjes en onder de lange bruggen door. Door goed samen te werken lukt het om de kano op koers en snelheid te krijgen, maar om dat te bereiken moet natuurlijk iedereen meedoen.

Survivalbaan

Klimmen, klauteren, tijgeren, glijden, vallen en weer opstaan. Op de 25 meter lange opblaasbare hindernisbaan stormen de leerlingen zo snel mogelijk over de hindernissen om als eerste aan de andere kant te zijn. 

Waterfietsen

Tijdens het waterfietsen kunnen de leerlingen even lekker het water op; niks moet en alles mag. Plezier maken, lekker kletsen en vooral doen waar zij zelf zin in hebben. De waterfietsen zijn zeer stabiel en er is plek voor 5 personen.