Eerst wordt de klas per grote sloep overgebracht van Watersportcentrum Vlietland naar het Klimeiland.
Tijdens het 2,5 uur klimmen bij het Klimeiland klimmen de leerlingen, na de veiligheidsinstructie, over 6 verschillende routes verdeeld over 4 hoogtes. De leerlingen starten bij de klimtoren waarvandaan het parcours op 1, 4, 7(2x) en 11(2x) meter start. Het klimpark heeft 50 elementen om te overwinnen en 10 kabelbanen om vanaf te roetsjen. Het parcours is ontworpen voor klimmers met een minimale lengte van 1,40 meter.
Na afloop varen we weer terug naar de haven van het Watersportcentrum en is er de gelegenheid om bij restaurant Waterfront Vlietland nog even na te genieten.
Dit programma is te boeken vanaf 25 leerlingen. 

Overtocht heen naar Het Klimeiland

De deelnemende klimmers worden per sloep vanaf het Watersportcentrum Vlietland overgevaren naar het Klimeiland. Per boot kunnen maximaal 25 personen meevaren. Niet deelnemende klimmers die wel graag mee willen naar Het Klimeiland om te kijken naar de klimmers kunnen voor hetzelfde tarief meevaren.

€ 70,00 per heen en terug tocht

2,5 uur klimmen schoolklas

Gedurende deze spannende 2,5 uur klimmen en klauteren de leerlingen over verschillende hindernissen en roetsjen zij van de kabelbanen tussen de bomen door. De meeste leerlingen zijn in staat binnen de tijd alle routes af te leggen. Voor de vlotte klimmers die snel de routes hebben afgelegd, heeft de instructeur altijd nog een extra uitdaging in petto.

€ 15,75 per persoon

Overtocht terug naar WSC Vlietland

De deelnemende klimmers worden per sloep vanaf Het Klimeiland overgevaren naar Watersportcentrum Vlietland.