Als jullie op zoek zijn naar een mix van sportiviteit en teambuilding, dan is het Familieuitje Vlotten & Draken de ideale activiteit. Het programma bestaat uit 2 onderdelen, het Vlotten en het Draken. Tijdens dit uitje gaan jullie samen vlotten bouwen en stappen jullie vervolgens in een 10-persoon Drakenkano voor een spannende tocht door de smalle slootjes van recreatiegebied Vlietland.

Duur: tot 2 uur
Capaciteit: 20-60 personen
De starttijden voor Familieuitje Vlotten & Draken zijn:
– 11:00 uur
– 13:00 uur
– 16:00 uur

Neem contact op met de receptie voor meer informatie over het familieuitje Vlotten & Draken of om te reserveren.

Klik hier voor meer informatie over de familieuitjes bij WSC Vlietland. 

Vlotten bouwen & Draken

Vlotten bouwen
Hoe kun je van palen, tonnen, touwen en spanbanden een goed, stevig vlot bouwen? De instructeur legt de verschillende stappen uit, waarna jullie aan de slag gaan. De afstand tussen de palen moet precies worden uitgemeten zodat de tonnen er tussen passen en vergeet niet dat de “vlottenbouw-knoop” goed uitgevoerd moet worden om de palen aan elkaar vast te knopen.
Als alle vlotten klaar zijn is het tijd om met z’n allen het water op te gaan en een stuk te varen. Hoewel het er misschien makkelijk uitziet is er samenwerking en communicatie nodig om vooruit te komen en de vlotten de juiste richting op te sturen. Op elk vlot zitten ongeveer 5-7 deelnemers en dat kan makkelijk want een vlot heeft een drijfvermogen van wel 1000 kilo!

Draken
Een tocht in de Drakenkano is niet alleen avontuurlijk maar ook erg uitdagend: door smalle slootjes en onder lage bruggetjes door. Dit lijkt makkelijker dan het is! Goede samenwerking en inzet zijn namelijk noodzakelijk om de stabiele 10-persoonskano te manoeuvreren en op koers en snelheid te krijgen.

€ 16,95 per persoon